Què fem?

 

El nostre propòsit i raó de ser:

el menjar de veritat

 

Des de la nostra creació el 2002, a Veritas hem treballat incansablement per a donar compliment al nostre propòsit original de fer accessible a tothom la millor alimentació, el menjar de veritat: oferir la major varietat de productes amb certificació ecològica al millor preu per a garantir una alimentació saludable i saborosa.

Els nostres compromisos

Els nostres compromisos

 

El propòsit de Veritas s’assoleix amb l’adquisició de set compromisos específics que vertebren la filosofia d’actuació de l’empresa, cadascun dels quals és treballat amb objectius i iniciatives concretes. Aquests compromisos són:

Els nostres valors

SALUT

Entenem l’alimentació com a inversió en salut.

SABOR

Els nostres aliments tenen el gust original, el que els correspon.

PROXIMITAT

Els nostres aliments provenen d’orígens propers; la relació amb els nostres proveïdors i clients està basada en els vincles humans per sobre dels comercials.

SOSTENIBILITAT

Creem valor social, mediambiental i econòmic; contribuïm al benestar i el progrés de les generacions presents i futures.

DIVERSITAT ALIMENTARIA

Oferim més varietat de productes.

CONSUM CONSCIENT I RESPONSABLE

Ajustem el consum a les necessitats reals, oferint informació rigorosa per ajudar a les persones a prendre decisions de compra conscient i responsable.

PERSONES

La clau de l’èxit de la nostra empresa.

Els nostres valors

LA CULTURA DE TREBALL DE VERITAS ES BASA EN UNS PRINCIPIS ètics que ens esforcem a exemplificar dia a dia amb la nostra feina, que són:

Lideratge

Obrim camí; donem forma a un món de progrés. L’any 2002 vam apostar per ser el primer supermercat d’alimentació ecològica a Espanya, quan la consciència del consumidor sobre l’alimentació ecològica era residual. Ara que el consum de producte ecològic s’està estenent, 15 anys després, ens mantenim a l’avantguarda, en constant expansió i creixement, i som la referència de l’alimentació saludable i sostenible.

Convicció

Ens mantenim ferms en el que sentim i pensem. Creiem en una alimentació saludable per a tothom basada en productes de qualitat i respectuosos amb la persona, la societat i el medi ambient. Per això, any rere any, seguim ampliant les referències de la marca Veritas per a oferir productes amb certificació ecològica de confiança i amb bona relació qualitat-preu.

Valentia

Estem determinats a prendre les decisions necessàries en cada moment. Estem fermament compromesos amb el nostre propòsit, i actuem en conseqüència quan tenim una visió clara i estem preparats per a l’acció. Per exemple, quan encara ningú s’ho plantejava, l’any 2010 vam ser el 1er supermercat a Espanya en eliminar les bosses de compra de plàstic, i el 2013 les de fruita i verdura.

Integritat

Fem el que és correcte, per les raons correctes i d’acord amb els nostres compromisos. Ens mantenim fidels a la nostra creença de que un bon producte i servei només poden ser proporcionats per una empresa íntegra, que té un propòsit d’impacte positiu en la societat, més enllà de generar valor econòmic per als seus accionistes. Per això, som el 1er supermercat europeu amb la certificació B CorpTM, un segell que demostra el nostre compromís amb la gestió i operació responsable i sostenible de l’empresa.

Autenticitat

Som “de veritat” i coherents en la nostra acció. Som coherents en l’actuació amb la nostra concepció de la responsabilitat i la sostenibilitat empresarial. Per això, procurem no només que el nostre producte sigui ecològic, sinó que aquest tingui el major impacte positiu en la societat. Per exemple, amb la nostra marca pròpia, apostem per a que el continent del nostre producte, l’envàs, tingui el disseny i els materials necessaris per a reduir l’impacte ambiental que genera, tot i que això impliqui que el producte s’encareixi 3 cèntims. 

Esperit d’equip

La suma de qualitats i el treball en equip ens fan millors i ens permeten assolir quotes d’èxit superiors. Establim relacions estretes amb tota aquella persona o organització que comparteix les nostres conviccions i metes, ja sigui formant part del nostre equip o col·laborant-hi; esdevenint proveïdora, per exemple, per a millorar la formulació dels nostres productes; convertint-se en associada per causes socials com, per exemple, canalitzar les nostres minves; o fent xarxa d’entitats públiques i privades com la pròpia Barcelona + Sostenible, a la que ens hi acabem d’adherir.

Passió

Estem compromesos amb el cor i la ment. Oferim tot el que portem a dins per a ajudar a les persones a alimentar-se i viure millor i, per això, no som un supermercat a l’ús. Hem impulsat Terra Veritas com un espai dedicat a l’alimentació saludable, el benestar i l’equilibri emocional on s’imparteixen tallers, cursos, conferències i es fan altres activitats amb l’únic objectiu de ser un punt de trobada de persones que comparteixen la nostra passió: el menjar de veritat com a eina de salut. 

Les nostres eines

Les nostres eines de gestió:

B Corp i ODS

 

A Veritas creiem que per a oferir la millor alimentació no només cal treballar un bon producte, sinó també ser una bona empresa. Per això, intentem ser, dia a dia, més conscients, responsables i sostenibles en la nostra gestió i operació.

A aquests efectes, per tal de ser fidels al nostre propòsit i els nostres compromisos, ens emmirallem en eines de gestió i operació amb reconeixement internacional com són l’estàndard i certificació B CorpTM i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Veritas, 1er supermercat europeu amb la certificació B CorpTM

 

B CorpTM és un moviment global format per més de 2.600 empreses de 60 països i 150 indústries que utilitzen el poder de l’empresa per a generar valor social i ambiental i que impulsen, conjuntament, un canvi cultural per a redefinir el sentit de l’èxit empresarial. 

Llegir-ne més

A Veritas ens sentim identificats al 100% amb la filosofia B CorpTM, i no creiem en una altra manera de fer empresa que no sigui tenint en compte a tots els nostres grups d’interès en la gestió i operació, i maximitzant no només el nostre valor econòmic, sinó també el social i l’ambiental, al mateix nivell, en tot allò que fem i en cada decisió que prenem. No volem pertànyer al col·lectiu de les millors empreses del món, sinó al de les millors empreses per al món.

 

Per això mateix, l’any 2016 vam aconseguir ser el 1er supermercat europeu amb la certificació B CorpTM, que significa que el rendiment ambiental i social global de la companyia ha estat mesurat i verificat independentment per un tercer, B Lab®, i hem superat el seu estàndard de gestió i operació sostenible, conegut com l’Avaluació d’Impacte B.

 

En aquest primer exercici de certificació vam aconseguir 80 de 200 punts possibles, el mínim necessari per a obtenir el segell. Estem satisfets amb aquesta fita, que és molt important per a nosaltres. Però en línia amb la nostra voluntat de millora continua, hem definit un pla d’acció intern per a posar en marxa diverses iniciatives i projectes de millora de la gestió i l’operació, actualment en implementació, que ens ajudarà a re-certificar-nos l’any 2018 amb una millora considerable de punts.

ODS_Veritas_todos

Veritas i la contribució als ODS 

 

Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són un conjunt de metes impulsades per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) amb horitzó 2030, i globalment compartides per governs, empreses, l’acadèmia i el tercer sector per posar fi a la pobresa, protegir el planeta i assegurar el progrés sostenible de tots els països del món, equilibrant les tres dimensions del desenvolupament sostenible: l’econòmica, la social i l’ambiental.

 

Per a Veritas, els ODS són el marc de referència global al que alineem el nostre propòsit, els nostres compromisos i les nostres accions per fer accessible a tothom la millor alimentació.

 

Des de Veritas, ens comprometem plenament amb la consecució dels 17 ODS, aportant el nostre granet de sorra a cadascun d’ells. No obstant, el nostre focus principal se centra en aquells objectius materials i rellevants per al sector de l’alimentació i el nostre procés d’aprovisionament, producció i venda de producte, que són:

ODS 2 - Fam zero

Contribuint a l’accessibilitat a alimentació saludable, segura, variada i produïda de manera sostenible, evitant el malbaratament;

ODS 3 - Salut i benestar

Oferint la millor alimentació i promovent hàbits saludables per a que el menjar de veritat tingui un rol més actiu en la salut de les persones;

ODS 8 - Treball decent i creixement econòmic

Promovent un entorn laboral segur, inclusiu i que potenciï el desenvolupament personal i professional de les nostres persones, la clau de l’èxit de la nostra empresa;

ODS 12 - Consum i producció responsable

Assegurant un aprovisionament responsable que tingui en compte criteris socials i ambientals; impulsant una producció circular i sostenible; i promovent un consum conscient, amb criteris de sostenibilitat i adaptat a les necessitats reals;

ODS 13 - Acció climàtica

Reduint l’impacte ambiental de la nostra activitat al llarg de tota la cadena de valor, des de la petjada de carboni fins a la gestió dels residus.