FENT CAMÍ JUNTS

 

Donar compliment al nostre propòsit de fer accessible a tothom la millor alimentació possible és una realitat gràcies al convenciment, el compromís i els esforços del nostre equip, els nostres proveïdors, les entitats amb les que col·laborem i els nostres clients.

A Veritas, creiem en les relacions humanes com a base del nostre èxit. És per això que volem agrair de manera afectuosa totes les contribucions que han fet possible que en el 2017 haguem continuat sent líders a Espanya en l’apropament de l’alimentació saludable a les persones, tot donant compliment a tots els nostres compromisos i objectius. Junts, hem recorregut bona part d’un camí ple de reptes, vivències i aprenentatge. Avui, aquest camí segueix. I no entenem continuar-lo sense comptar amb la passió i la dedicació de les persones amb qui hem progressat i evolucionat, i de totes les que s’hi sumaran.

Salut

L’alimentació saludable que ofereix Veritas és un compromís fet realitat gràcies a la dedicació de persones que, com en Juan Gimeno, responsable de l’Obrador de Veritas, estan determinades a millorar la vida de les persones a través del seu treball. Aquest 2017, l’Obrador de Veritas ha treballat en particular en les receptes de 23 dels seus productes per a fer-los encara més saludables.

Juan Gimeno

l’Obrador de Veritas

“A l’obrador sempre hem buscat elaborar les nostres receptes amb els productes el menys processats possible. Sempre busquem que la recepta sigui el més sana, més real, i amb la matèria prima més original que estigui al nostre abast.”

Sabor

Els nostres aliments tenen el sabor que els correspon, com a resultat de la dedicació i el compromís dels nostres proveïdors. Són ells qui s’esforcen cada dia per a què els nostres productes mantinguin el seu sabor intacte. Hem arribat on som de la seva mà, i seguirem avançant amb la valentia i l’esperit de millora que ens caracteritza, fent possible una alimentació saludable i saborosa per a tothom. Un bon exemple d’aquesta filosofia de treball és el d’Ecológica de los Pirineos | Roia.

Marc Chimisana

Ecológica de los Pirineos | Roia

“Una de les coses que més valorem és que Veritas entén aquest producte ecològic i l’accepta tal com el dóna la terra. Mai demanarà que un producte sigui més gran o més petit, per exemple.”

Proximitat

La relació amb els nostres proveïdors és propera, transparent, responsable i, per sobre de tot, humana. Amb l’objectiu de reduir la distància física entre proveïdors i botigues, nous companys de viatge com l’Esteban Atxa, d’Euskaber, el nostre proveïdor d’ous al País Basc, fan dels nostres productes aliments amb valor afegit: no només ens nodreixen, són saborosos al paladar i ecològics, sinó que també promouen l’economia local i la riquesa natural de l’entorn més proper. 

Esteban Atxa

Euskaber

“Veritas i nosaltres vam connectar des del primer minut, i ens sentim part del seu projecte al País Basc. De fet, per a Euskaber, ser proveïdors de Veritas és un reconeixement a la nostra tasca. Coneixíem els supermercats a Catalunya i, quan van venir al País Basc, el fet de contactar-nos va venir a reforçar les bases del nostre propi projecte.”

Ramon Berengueras

Betara

“Treballem amb Veritas des de fa uns 10 anys. Llavors hi havia pocs productors ecològics catalans o de proximitat. Al principi, només proveíem un producte, un formatge de vaca madurat. (…) Amb el temps, vam anar ampliant el nombre de referències i creixent conjuntament. (…) Junts ens esforcem per a elaborar el producte que millor s’ajusti a la demanda comercial. Però, en última instància, la nostra relació és més humana que comercial. I, a més de l’amistat, amb Veritas compartim el respecte pel medi ambient i la promoció del benestar animal.”

Sostenibilitat

Som nosaltres els que decidim quin tipus d’impacte – positiu o negatiu – volem tenir en el món en que vivim. A Veritas hem tingut sempre clara la nostra decisió: treballar incansablement per tenir un impacte positiu en el planeta, que el faci millor i més sostenible. El compliment d’aquest compromís no seria possible sense l’esforç d’un gran nombre de persones i entitats, amb les que seguirem caminant plegats per avançar dia rere dia. 

Un d’aquests casos és el de Thermiafred, una empresa amb la que col·laborem per a optimitzar els sistemes de refrigeració de les nostres botigues i fer camí cap a l’objectiu d’aconseguir una petjada de carboni positiva.

Carles Albert

Thermiafred

“Amb Veritas vam començar a col·laborar l’any 2008, i hem crescut junts. Llavors, no hi havia aquest neguit per ser curós amb el medi ambient. Pràcticament només es mirava el consum elèctric. L’any 2011, vam fer els primers retrofits (canvis de gas), i el 2017, coincidint amb el llançament d’un gas encara menys contaminant, vam proposar a Veritas fer un altre canvi. Tot i que el gas tenia un cost superior, Veritas va ser dels primers en apostar-hi, sent conseqüents amb el seu tarannà i filosofia.”

La Cuina Veritas és la iniciativa pionera que ens ajuda a assolir un malbaratament alimentari zero. Persones com l’Arnau i l’Ivan, dos dels nostres mestres pizzers, ambdós amb autisme, fan que La Cuina sigui possible. 

Arnau Cozar

La Cuina Veritas

“La Cuina Veritas m’ha donat l’oportunitat de ser un pizzer de veritat, que no vol deixar d’aprendre coses noves i millorar cada dia. Però el millor de la meva feina és que les meves pizzes són especials: no només estan fetes amb esforç i passió, sinó que es fan aprofitant ingredients ecològics que ja no es vendran a les nostres botigues, però que són plenament nutritius i saborosos. En lloc de llençar-los, els converteixo en pizzes amb valor afegit, i així vull seguir-ho fent durant molts anys.” 

Iván González

La Cuina Veritas

Fa quasi un any que treballo a Veritas, i em sento molt a gust amb els meus companys. Faig pizzes amb l’Arnau, però el que més m’agrada és fer paté d’albergínia. Aquesta feina m’ha ajudat a millorar com a persona, a ser menys tímid i a obrir-me més a la gent. Per altra banda, tot aquest temps m’ha permès guanyar agilitat a l’hora de treballar. Ara faig les pizzes molt més ràpid i amb la mateixa passió i qualitat. Estic molt agraït a Veritas per la confiança que m’han fet i l’oportunitat de tenir una feina com a cuiner professional de La Cuina Veritas.”

A Veritas ens engresca descobrir nous companys de viatge amb qui compartim objectius, com la Mariona, representant de Pont Alimentari. Aquesta Fundació distribueix els nostres excedents alimentaris a diferents ONG fins que arriben a persones en risc d’exclusió social que els necessiten, contribuint d’aquesta manera a la consecució del nostre objectiu d’aconseguir un malbaratament alimentari zero.

Mariona Ortiz

Fundació Pont Alimentari

“Avui en dia, és difícil trobar empreses tan compromeses amb determinades causes com Veritas. En aquest cas, que duguin en el seu mateix ADN el compromís de reduir el malbaratament alimentari. És per això que és una satisfacció personal molt gran poder col·laborar amb Veritas: una companyia que va més enllà dels compromisos escrits en un paper, transformant-los en accions concretes i tangibles que contribueixen al medi ambient, a la societat i a canviar l’arrelada mentalitat de comprar-llençar.”

Per l’assoliment de l’objectiu d’auto-gestionar el 100% dels nostres residus, comptem amb el suport de la Fundació Trinijove. Gràcies al seu compromís i la seva empenta, podrem seguir revaloritzant els nostres residus a la nostra planta de Lliçà d’Amunt i creant llocs de treball per a persones en risc d’exclusió social. 

Rubén Mellado

Fundació Trinijove

“El tema de l’adequada gestió dels residus és una prioritat compartida per totes dues organitzacions: hem fet proves pilot de recollida selectiva de cartró i matèria orgànica en botigues, i junts hem arribat allà on l’ajuntament no arribava. A més, d’una de les nostres formacions d’inserció socio-laboral s’ha concretat la contractació d’una persona responsable de la gestió dels residus de la planta de Veritas de Lliçà d’Amunt. Estem molt contents de l’establiment d’aquesta relació, i volem seguir progressant i millorant conjuntament. Ambdues parts compartim l’objectiu de treballar per un món millor.”

Diversitat Alimentària

A Veritas ens esforcem cada dia per incrementar la varietat alimentària dels productes que oferim. Aquest esforç es personifica en casos com el de la Rosa. Ella, juntament amb el seu marit, va fundar Zealia per a cobrir les necessitats de persones que segueixen dietes sense gluten. Els seus productes ecològics sense gluten fan possible que a Veritas puguem ajudar a les persones celíaques a alimentar-se millor. 

Rosa Quera

Zealia

Fins no fa tant, el consumidor de productes sense gluten es veia abocat a consumir un producte carregat d’additius, conservants, sucre, etc. Juntament amb Veritas, donem alternatives sanes i ecològiques a les persones que per la seva condició de celíacs, o per elecció voluntària, segueixen una dieta sense gluten, posant a la seva disposició una varietat de productes sense aquesta càrrega d’additius.” 

CONSUM CONSCIENT I RESPONSABLE

Les persones són cada vegada més conscients de què és el que mengen, i han après a fer una compra més exigent i sensata, tant en benefici de la seva salut com de la conservació del medi ambient i la biodiversitat. El viatge cap a un consum conscient i responsable és llarg, i el fem en companyia de tots aquells i totes aquelles que comparteixen els nostres compromisos i les nostres metes. 

Aquest 2017, l’empresa PNP ha implementat un nou sistema de terminals en punt de venda (TPV) que ha permès fer una reducció de l’energia consumida en un 60%.

Enric Franco

PNP

”El repte era important i lògic: donar la potència hardware necessària en el nou escenari del sistema de TVP, i alhora reduir el consum energètic. Una empresa com Veritas no tan sols ha de vetllar per la sostenibilitat expressada en format de negoci, ja que ho porta en el seu ADN. D’aquesta col·laboració en destacaria l’enginy i la voluntat que la varen fer possible.”

El consum conscient i els hàbits saludables tenen molts beneficis. Veritas assoleix la seva fita de difondre aquestes pràctiques gràcies a la feina ben feta de companys de viatge com la Mireia Martín, la Núria Fontova i Alejandro Ardila, col·laboradors habituals de la revista Veritas.

Mireia Martín

Nutricionista

Com a nutricionista i formadora, la meva missió a Veritas és promoure i fer arribar als seus treballadors, clients i públic en general la importància de la compra responsable i l’alimentació equilibrada, el significat del “producte ecològic” i els beneficis per a la salut que hi van associats. És essencial fer pedagogia senzilla i propera i conscienciar a les persones en aquests aspectes, animar-les, per exemple, a tastar nous productes altament nutritius i saludables com la quinoa o el xucrut. I és una satisfacció personal molt gran que Veritas hagi confiat en mi per a assolir aquest gran repte, tan motivador i ambiciós. Duc amb orgull l’etiqueta de Veritas.” 

Núria Fontova

Periodista de salut, benestar i bellesa

“Col·laboro amb Veritas des del número 0 de la revista. Al principi, hi havia escepticisme per part del consumidor respecte al món ecològic, i després indiferència. Amb el temps, Veritas ha aconseguit que aquests sentiments inicials es converteixin en respecte. Ha aconseguit connectar psicològicament amb el consumidor. La tasca d’educació en valors que fa Veritas fomenta la credibilitat que li atorga el lector, aconseguint que entengui que els productes que s’ofereixen respecten de veritat a la persona, la comunitat i l’entorn.”

Alejandro Ardila

Fotògraf de la revista Veritas

“La gent és sens dubte el gran valor afegit de treballar a Veritas. En tots aquests anys m’he sentit sempre part d’una gran família i, a mesura que passa el temps, anem compartint reptes i aventures en diferents moments, i ho valoro cada vegada més. (…) Crec que Veritas i jo coincidim, sobretot, en l’absolutament elemental, que és el tracte humà i proper. En una forma de fer en la que la feina se sent més aviat com una història que s’escriu dia a dia, amb afecte i companyonia. És quelcom molt valuós i molt molt bonic. (…) El que més m’agrada de Veritas és la precisió, la investigació dedicada i rigurosa que hi ha darrere de cada número de la revista.”

Però la nostra tasca de promoció dels hàbits saludables va més enllà de dirigir-la al client de botiga. A través del canal de venta HORECA, any rere any aconseguim fer arribar el producte ecològic a més escoles, restaurants i centres de l’administració pública, entre altres.

Emilio Vila

Departament Comercial de Veritas

En la venda a clients externs ens centrem en fer més accessible i normalitzar el producte ecològic en cadascun dels moments de consum:  a casa, en una cafeteria, en un restaurant, en un hotel, o fins i tot en un vending! Pel que fa a 2017, ha estat un any en el que moltes petites empreses han estat creades, i no només s’han consolidat, sinó que han anat augmentant contínuament el seu consum de productes ecològics. A més, cal sumar un gran increment en el nombre d’escoles que s’han afegit al consum d’aquests productes. És, per tant, gran l’expectativa de cara a 2018 pel que fa al nombre de persones que podran gaudir de major accés a producte ecològic.”

Persones

Veritas som cadascuna de les persones que en formem part. La nostra il·lusió, passió, entrega i compromís unànime amb el projecte fan possible apropar la millor alimentació i més saludable, el menjar de veritat, a les persones. 

Durant tots aquests anys, i els que vindran, Veritas no ha deixat de progressar i evolucionar gràcies i a través de les seves persones, a qui devem la nostra identitat i personalitat úniques, que resten intactes des del primer dia. 

Jorge Cortés

Secció de Carnisseria de Veritas

“Tinc 36 anys, i mai havia estat tan orgullós, compromès i implicat com ho estic amb el projecte de Veritas, per a mi els millors supermercats d’Espanya. Gràcies a Veritas, i sobretot a l’Alexis, el meu encarregat, he trobat un ofici que m’apassiona, el de carnisser: un ofici que requereix molta dedicació, esforç i entrega. Veritas em dóna cada dia l’oportunitat de poder-me superar, de millorar el tall amb res millor que la carn ecològica, d’estar en contacte directe amb el client, de donar-li els millors consells sobre alimentació i satisfer les seves necessitats.” 

Mari Luz Paredes

Secció de Carnisseria de Veritas

“Veritas és un abans i un després a la meva vida. A nivell personal, m’ha aportat estabilitat, seguretat i sentir-me part d’una gran família, una família que em valora, em respecta i aposta per mi cada dia. Però això no és tot: fa 13 anys que estic a l’empresa i, a nivell professional, Veritas m’ha donat l’oportunitat de ser encarregada de secció, de formar-me en salut i el medi ambient, i de superar-me com a professional. Treballar a Veritas em dóna molta força i em fa feliç.” 

Júlia López

Botiga Mestre Nicolau de Veritas

“Veritas ha aportat seguretat laboral a la meva vida, il·lusió per la meva feina i compromís amb el que hi faig. Cada dia que passa em sento realitzada i incentivada a superar nous reptes que m’ajudin a promocionar-me a nivell professional. És així com he arribat a ser l’encarregada de la botiga Veritas de Mestre Nicolau a Barcelona. I és que Veritas és una empresa única: no només pel seu compromís amb el medi ambient, la salut, la societat i l’ecologia, sinó també per la seva proximitat i transparència amb les persones que hi treballen. A Veritas, no sóc un simple número, a Veritas sóc la Júlia de Mestre Nicolau. Les persones estan per sobre de tot.” 

Maria Del Mar Marín

Botiga Illa Diagonal de Veritas

“Per mi estar a Veritas és com estar a casa. El simple fet de que l’empresa confiï en mi em fa molt feliç. Vaig començar a l’empresa com a dependenta, i hi vaig anar progressant fins a arribar a encarregada de botiga. He crescut personal i professionalment amb Veritas. No deixo d’aprendre, ja sigui amb els clients mateixos o amb la formació que rebem.”

Daniel Julián

departament informàtic de Veritas

“Vaig entrar a Veritas el febrer de 2017, i des que treballo aquí miro diferent els productes alimentaris que compro. (…) Aquest últim any ha estat un any de molta expansió, d’obertura de noves botigues i de fer coses noves. A nivell de tecnologies, sempre proposem millores, ja que és un àmbit que avança molt de pressa i ens hem d’adaptar i assimilar les novetats. En aquest sentit, Veritas sempre ens posa sobre la taula diferents eines de treball, com per exemple les formacions, per a què puguem resoldre aquest tipus de reptes. Realment, Veritas és com una petita família. Ens ajudem molt els uns als altres, i l’ambient de treball és molt bo.”

Xavier Ruz

tècnic de prevenció

“Degut a la meva feina fent consultoria a empreses, veig molts processos productius i diferents formes de treballar. Amb el temps i el creixement de les empreses, és habitual deshumanitzar-se i perdre el contacte amb els treballadors. En els diversos centres que té Veritas veig que això no succeeix. Quan preguntes als treballadors per la relació amb el personal de les oficines centrals, la gent el coneix i parlen de la proximitat en la relació que experimenten. Veritas té valors que van en línia amb els meus principis. Destacaria l’escoltar i cuidar les necessitats de les persones. Veritas ha de seguir lluitant per no perdre aquesta essència humana.”

Manuel Melgar

departament de facturació de Veritas

“En aquests 15 anys que porto treballant a Veritas, ha canviat la meva manera de veure els productes ecològics. L’empresa m’ha aportat nous coneixements, els quals he aplicat a la meva vida quotidiana. A nivell professional, Veritas m’ha donat una feina estable, una oportunitat per anar evolucionant com a persona. El lideratge en el sector, la passió que posem en tot allò que fem, i la valentia davant de nous reptes que afrontem són valors de l’empresa que comparteixo personalment. El 2017 ha estat un any de progrés, ple de noves obertures de centres de venda. Espero que l’empresa continuï avançant i pugui seguir treballant aquí fins a la meva jubilació.”

Ma Ángeles Gómez

Botiga Sanllehí de Veritas

“Vaig començar a Veritas des de baix, com a dependenta de botiga. Poc a poc, vaig anar evolucionant: primer vaig ser adjunta, i ara sóc encarregada de botiga. Aquest 2017, he treballat en la inauguració de la meva primera botiga com a encarregada, la de Sanllehí. Ha estat una experiència molt enriquidora, fruit d’un impressionant treball en equip. El repte de futur a la botiga és que tots aprenguem el màxim que puguem en pro del propòsit de l’empresa i aconseguim formar un bon equip. (…) En 3 anys ja he après molt, tant personalment com en l’àmbit professional. Per mi, Veritas significa oportunitat.”

Anna Altaba

Botiga Hospitalet de Veritas

“Veritas em va donar la meva primera feina. Quan vaig començar-hi a treballar no sabia res del món ecològic, ni del món laboral. Ara, després de gairebé 3 anys, ha canviat la meva forma de pensar, actuar i relacionar-me amb la gent. Aquest 2017, he passat de dependenta a adjunta de botiga. Estic molt agraïda del suport que vaig tenir del meu encarregat i del meu supervisor, de que confiessin en mi. Veritas m’està donant moltes oportunitats i, a mesura que l’empresa va avançant, m’agradaria seguir evolucionant amb ella. Vull seguir aprenent. Jo crec que Veritas i jo fem un gran equip. Tenim maneres de treballar molt semblants. Venir contenta i amb ganes a la feina és el que més valoro de tot.” 

Laia Minguell

departament de persones de Veritas

“L’any 2015, vaig iniciar la meva etapa a Veritas com a dependenta en una de les seves botigues. Vaig poder compaginar feina amb estudis (Màster en Prevenció de Riscos Laborals) i, en finalitzar-los, se’m va oferir formar part de l’equip del Departament de Persones de l’empresa. Per mi, Veritas significa oportunitats, treball en equip i il·lusió. Juntament amb les companyes de departament, seguirem treballant per a que les persones vulguin treballar amb nosaltres, impulsant activitats i iniciatives que les facin sentir que formen part d’un gran equip.”

Sergio Albañil

departament de vendes de Veritas

“El que més em satisfà de treballar a Veritas és que cada dia s’aprèn una cosa nova, ja sigui dels companys o dels clients. Això fa que cada dia i que cada nova botiga sigui millor que l’anterior. Estic orgullós de formar part d’una família que treballa enfocada a la responsabilitat social i que sap transmetre els seus valors tan bé als clients, apropant-los la millor alimentació a través del punt de venda.”

Carlota Closas

 Terra Veritas

“La vida m’ha canviat moltíssim des que vaig entrar a treballar a Veritas. Com a responsable de Terra Veritas, he après tot el que sé des de l’experiència del dia a dia. També a nivell personal, he evolucionat molt gràcies a totes les persones que he anat coneixent, que han estat molt inspiradores. Veritas em permet progressar com a persona. Em permet anar-me coneixent millor, sobretot a través de les relacions professionals i personals. Veritas és per a mi aprenentatge. Aprendre a confiar més en mi, en la meva intuïció, a comunicar-me i relacionar-me millor i a treballar en equip. I, sobretot, a valorar més la qualitat que la quantitat. De cara al futur, vull seguir aprenent i millorant com a equip.”